Hlavní obsah

Policie vtrhla do pražského skladu Rohlik.cz a zadržela 85 cizinců

Aktualizováno

Cizinecká policie provedla zásah v pražském skladu společnosti Rohlik.cz, která se zabývá prodejem a rozvozem zboží. Policie zadržela 85 lidí. Kromě jedné osoby, která je podezřelá, že má padělané doklady, jsou podezřelí, že jsou v ČR zaměstnáni nelegálně. Uvedl to mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Sklad společnosti Rohlik.cz

Článek

„Prováděli jsme opakovaně kontrolu zaměstnanosti, je to běžná činnost cizinecké policie,” uvedl k zásahu Hulan.

Pro podezření z protiprávního zaměstnání skončilo na služebně 84 lidí, jejich národnost Hulan neuvedl. Zadržení mají podle něj u sebe vízum vydané pro jinou republiku než Česko a na základě toho nemohou být v ČR zaměstnáni.

„Osmdesátá pátá osoba byla zadržena pro podezření, že má padělané doklady," dodal mluvčí. Policie zasahovala ve skladu firmy v Praze 6.

Věříme, že vše bude v pořádku, tvrdí Čupr

Za společností, která měla loni obrat 960 miliónů korun, stojí podnikatel Tomáš Čupr, který založil mimo jiné server Slevomat.

Čupr následně na facebooku uvedl, že policisté ze skladu odvezli všechny cizince, přičemž až následně se prý bude zkoumat legálnost jejich pobytu. „Věříme, že máme vše v pořádku, nejsme sebevrazi,” uvedl a pozastavil se nad postupem policie, která se podle něj chovala „jako StB”.

Cizinecká policie ve skladu společnosti nezasahovala poprvé. Podle dřívějších informací médií loni v červenci policisté odhalili při kontrole 24 zaměstnanců z Ukrajiny, kteří neměli povolení k zaměstnání, uvedla ČTK. Podle tehdejšího vyjádření Rohlíku šlo o zaměstnance, které dodala agentura. Agentura poté vydala prohlášení, že dotyční zaměstnanci v Česku pracují legálně.

Přepadová kontrola, tvrdí společnost

„V našem skladu totiž právě probíhá přepadová kontrola cizinecké policie. Na situaci tak nemáme žádný vliv. Musíme trpělivě vyčkat, až policisté s kontrolou skončí,” uvedla po poledni společnost na svém facebookovém profilu s tím, že v hlavním městě dočasně musela omezit příjem objednávek.

On-line supermarket působí vedle Prahy rovněž v Brně, Plzni, Liberci, Ústí nad Labem, Pardubicích a Hradci Králové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám