Hlavní obsah

Na moravských silnicích zemřeli v pátek ráno dva cyklisté

Právo, ČTK, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmapadesátiletá žena nepřežila v pátek ráno srážku s dodávkou v Petrově nad Desnou na Šumpersku. Další tragickou nehodu cyklisty vyšetřují policisté v Břeclavi.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala kolem půl sedmé ráno. Na místě zasahovala posádka záchranářů s lékařem ze Šumperka. Ani přes intenzivní resuscitaci se ji však nepodařilo zachránit.

„Žena bohužel utrpěla velmi vážná zranění postihující více částí těla, kterým na místě podlehla,“ uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby (ZZS) Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Příčiny a bližší okolnosti nehody jsou předmětem policejního šetření.

Kamióňák přehlédl cyklistu

Smrtelnou nehodu cyklisty vyšetřují také policisté z Břeclavi. Nehoda se stala kolem 8:00. "Řidič kamiónu při odbočování přehlédl cyklistu a srazil ho," řekla mluvčí břeclavských policistů Kamila Haraštová. Muže se už nepodařilo resuscitovat.

U čtyřiadvacetiletého řidiče policie provedla zkoušky na alkohol i drogy, obě byly negativní. Haraštová doplnila, že dopravní komplikace v místě žádné nejsou, nehoda se stala v boční ulici.

Reklama

Výběr článků

Načítám