Hlavní obsah

Kabinu fekálního vozu na Českolipsku rozdrtil strom, řidič zemřel

• Aktualizováno
Právo, Novinky, ok, mhr

Dva řidiči nákladních aut zemřeli ve čtvrtek na českých silnicích. Na Českolipsku zahynul řidič cisterny poté, co na jeho kabinu spadl strom. Na dálnici D35 u Mohelnice havaroval kamión, jehož řidič na místě podlehl těžkým zraněním.

Foto: HZS Libereckého kraje

Nabouraný nákladní vůz

Článek

Tragická nehoda na Českolipsku se odehrála kolem půl jedné odpoledne v Jestřebí na silnici I/9.

Podle mluvčí policie Ivany Balákové jela cisterna na převoz fekálií ve směru od Dubí, když v kopci silný poryv větru ulomil topol.

„Strom spadl na kabinu řidiče a auto se stalo neovladatelným. V protisměru narazilo do projíždějícího peugeotu a pokračovalo asi dalších 50 metrů dál. Nakonec havarovalo mimo silnici. Třiapadesátiletý řidič na místě podlehl těžkým zraněním,“ popsala Baláková.

Jak dále dodala, posádka peugeotu zraněna nebyla.

„Hasiči provedli protipožární opatření, vyprostili tělo řidiče a po zadokumentování události rozřežou a odstraní strom z komunikace,“ řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Nehoda na dálnici

Vážnou nehodu vyšetřují policisté na Olomoucku. Kolem poledne na dálnici D35 z Mohelnice na Olomouc u Loštic havaroval kamión převážející hnojivo v granulích.

„Nákladní auto po předjetí jiného náklaďáku a zařazení se zpět do pravého jízdního pruhu z dosud nezjištěných příčin narazilo do odstaveného vozu, který tam zastavil kvůli poruše. Řidič nákladního vozidla utrpěl smrtelné zranění,” uvedl mluvčí policie Petr Piňos. Šofér odstaveného vozu vyvázl bez zranění.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Vážná nehoda na dálnici D35

Kamión, který narazil do odstaveného autojeřábu, převážel hnojivo - dusičnan amonný v granulích. Náklad se vysypal na komunikaci. Policie proto na místě dočasně odklonila dopravu. „Náklad neohrozil životní prostředí,“ zdůraznil Piňos.

Reklama

Výběr článků

Načítám