Hlavní obsah

Muž schytal brutální výprasky od partnerky, soud ji za to poslal na sedm let za mříže

– Praha
Právo, Michael Polák

Domácí násilí naruby. Tak by se dal popsat případ, který ve čtvrtek uzavřel Krajský soud v Liberci. Obětí domácího teroru totiž nebyla žena, jak tomu ve většině případů bývá, nýbrž naopak její partner. Bývalý policista partnerce její agresivní výpady dlouho promíjel. Doufal, že se pod jeho vlivem změní. Vše oznámil až poté, co jen s velkou dávkou štěstí přežil její řádění s paličkou na maso.

BEZ KOMENTÁŘE: Liberecký soud poslal Dagmar Coufalovou na sedm let do vězeníVideo: Michael Polák, Právo

 
Článek

„Srazila mě zezadu, nejdřív mě praštila dřevěným prkýnkem, až se rozlomilo. To mě srazilo k zemi a ona pokračovala v útoku paličkou na maso. Chtěl jsem zavolat policii. Ale protože už byla v podmínce, tak dostala strach a útok se ještě stupňoval. Tloukla mě i do kolen, abych nemohl vstát,“ popsal u soudu Rudolf Schubert.

Jeho partnerka Dagmar Coufalová byla už v roce 2011 odsouzena. Podmíněný trest dostala za to, že při rodinné hádce doma bodla svého syna loveckým nožem zezadu do zad. „Nechtěně upadl na nůž, který jsem držela,“ popsala Coufalová u soudu neštěstí, které její syn jen díky vysoce specializované lékařské péči přežil.

Třikrát změnila obhajobu

U soudu žena popřela i útoky na partnera Schuberta. Tvrdila, že u nich vůbec nebyla. „Zvolila absurdní obhajobu, svoje výpovědi postupně třikrát měnila. Předchozí trest byl dobrodiním, s podmínkou měla žít řádným životem, ale k tomu nedošlo. Nedoznala se, neprojevila žádnou lítost a agresivně vystupovala i během soudního jednání,“ shrnul liberecký státní zástupce Radim Kadlček.

Coufalové navrhoval šest let do věznice s ostrahou, soud jí nakonec vyměřil ještě o rok více. Posuzoval celkem tři její útoky proti partnerovi a vyhodnotil je jako ublížení na zdraví, těžké ublížení na zdraví i jako vydírání.

Při všech útocích byla Coufalová pod vlivem alkoholu, s jehož požíváním má problémy a který urychloval její agresivitu. Kvůli alkoholu byla také propuštěna ze zaměstnání.

„Když se napila, byla opakovaně jako neřízená střela,“ konstatovala soudkyně Eva Drahotová. „Její vina byla jednoznačně prokázána, a to nejen výpovědí poškozeného, ale také lékařskými zprávami i výpovědí znalce,“ dodala soudkyně.

Coufalová se na místě prostřednictvím svého obhájce odvolala. „Trestné činy, ze kterých je obžalována, nebyly nezvratně prokázány,“ vysvětlil postoj obhajoby advokát Otto Schöber.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám