Hlavní obsah

Policie na D1 stíhala uhánějící auto, cestu jí zatarasil kamión

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Velké štěstí měli policisté, kteří pronásledovali na dálnici D1 auto, jež jelo příliš rychle. Do cesty jim totiž zničehonic vjel kamión a řidič policejního auta měl co dělat, aby nenaboural. Incident, který policie zveřejnila ve středu, zachytila policejní kamera.

BEZ KOMENTÁŘE: Kamión vjel policistům do cestyVideo: Policie ČR

 
Článek

Policejní hlídka jela předminulý týden na dálnici ve směru na Brno za řidičem, který jel v levém pruhu na osmdesátce 127 km/h, a ve služebním Volkswagenu Passat v civilním provedení měla zapnuté majáky.

„V rychlosti překračující sto kilometrů za hodinu došlo k bezprostřednímu a nebezpečnému přejetí nákladního vozidla z pravého do levého jízdního pruhu těsně před právě projíždějící vozidlo policie. Dopravní nehodě se podařilo zabránit jen díky řidičské praxi řidiče,“ uvedla mluvčí policie Lenka Sikorová.

Policistům původně stíhaný řidič ujel, ale zastavili kamión, jehož českému šoférovi ukázali video a požadovali vysvětlení jeho chování. „Řidič připustil jako jednu z možností nevěnování se dopravní situaci při předjíždění dalšího nákladního vozidla,“ konstatovala Sikorová.

Hlídka kamióňáka následně předala úředníkům magistrátu, kde mu hrozí pokuta do výše deseti tisíc korun i zákaz činnosti v délce trvání od šesti měsíců do jednoho roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám