Hlavní obsah

Brunetka, která přepadla prodavačku s dítětem, se přihlásila policii

Právo, mip

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Bruneta, která ohrožovala v Liberci střelnou zbraní prodavačku i její nezletilé dítě, se sama přihlásila policistům. Potvrdila to policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Medializovaný případ sledovala a zřejmě pod tíhou špatného svědomí zavolala před jednou hodinou v noci na úterý na linku 158,“ řekla Suchánková. Žena volala ze středních Čech, popsala, kde se nachází, a policisté ji pak eskortovali do Liberce. Byla obviněna z loupeže a čeká na rozhodnutí o uvalení vazby.

Hledání neúspěšné lupičky měli policisté usnadněno tím, že ženu zachytily kamery v obchodě i na ulici před ním, i tím, že se pachatelka nijak nemaskovala. „Na základě medializace případu, jeho sdílení na sociálních sítích a odvysílání v televizi jsme přijali hned několik telefonátů, které jednoznačně směřovaly ke ztotožnění neznámé ozbrojené ženy. Nakonec zavolala i ona sama,“ objasnila Suchánková.

Osmadvacetiletá žena, která pochází z Jablonce nad Nisou, v neděli odpoledne požadovala vydání tržby po prodavačce ve večerce v Hanychovské ulici v Liberci. [celá zpráva]

I když měla prodavačka vedle sebe nezletilé dítě, žena si chtěla peníze vynutit namířenou střelnou zbraní. Prodavačka ale prokázala velkou odvahu a navzdory hrozbě zbraní odmítla tržbu vydat. „Ozbrojená pachatelka na to zareagovala tím, že krátkou střelnou zbraň uložila do kabelky a odešla,“ popsala policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám