Hlavní obsah

Potápěč uvízl pod ledem v zatopeném lomu. Zemřel po převozu do nemocnice

Třiapadesátiletý potápěč zemřel v noci na neděli v plzeňské fakultní nemocnici. Potápěl se v sobotu s kamarádem v zatopeném lomu ve Starém Klíčově na Domažlicku, kde vyřízli díru do ledu. Muž zůstal nehybně pod ledem, druhý muž ho nedokázal vytáhnout, uvedla krajská policejní mluvčí Martina Korandová.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Ilustrační foto

Článek

„Nakonec v noci v nemocnici zemřel,” uvedla Korandová. Podle mluvčího krajské záchranné služby Martina Brejchy přivolaní lékař a zdravotníci muže na místě téměř 45 minut resuscitovali.

„Posléze jsme ho v kritickém stavu odváželi na urgentní příjem fakultní nemocnice,” řekl. Vzhledem k povětrnostním podmínkám pro něj nemohl přiletět vrtulník letecké záchranné služby. Na místě zasahovali hasiči i policie.

Lomeček v Mrákově, v osadě Starý Klíčov, je bývalým lomem na kámen. Řadu let už je to velmi oblíbený cíl potápěčů. Podle zpravodajského serveru Krimi-Plzeň se potápěč kamarádovi pod vodou ztratil. Když ho po chvíli nalezl, byl už v bezvědomí.

„Sám kamaráda nedokázal vyprostit, takže další lidé museli do ledu vysekat díru, do vody se spustil další potápěč a společně pak dokázali kolegu z vody dostat," uvedl server.

Reklama

Výběr článků

Načítám