Hlavní obsah

Pluhař odklízel na Jablonecku sníh namol opilý. Po nehodě nadýchal 3,5 promile

Právo, Michael Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Kuriózní dopravní nehodu řeší policisté na Jablonecku. Řidič traktoru, který pluhoval sníh ve směru od Bedřichova na Šámalovu chatu, nezvládl v úterý odpoledne couvání a poškodil přitom jiné auto. Při vyšetřování karambolu nadýchal 3,5 promile.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Poprvé byla dechová zkouška pozitivní s naměřenou hodnotou přes tři promile alkoholu. Policisté u řidiče provedli s časovým odstupem ještě další dvě opakované zkoušky, kdy jedna ukázala dokonce hodnotu 3,5 promile,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Traktorista před policisty nezapíral, že toho dost vypil. „Předešlý večer jsem popíjel až do ranních hodin a dneska jsem si dal ještě tři jedenáctistupňová piva a tři panáky rumu,“ přiznal muž.

Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Čeká ho stíhání pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí šest měsíců až tři roky vězení.

Škoda 40 tisíc

K nehodě by možná nedošlo, kdyby se muž se svým strojem nemusel v osudný okamžik vyhýbat jiné řidičce. Ta se ho snažila objet, ale pak zjistila, že vedle traktoru není dostatek místa a se svým autem raději zastavila.

„Řidič traktoru vystoupil, aby zjistil, zda může s traktorem zajet více k pravému okraji. Následně začal couvat a při tom zadní radlicí traktoru narazil do pravého boku auta čekající řidičky. Na vozidle způsobil škodu ve výši 40 tisíc korun,“ doplnila mluvčí Baláková.

Na rozdíl od traktoristy byla dechová zkouška u řidičky negativní.

Reklama

Výběr článků

Načítám