Hlavní obsah

Lyžař na Ještědu se srazil se čtyřkolkou horské služby, nehodu nepřežil

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na sjezdovce Beranova cesta na Ještědu v neděli dopoledne narazil lyžař do čtyřkolky horské služby. Ta jela na výpomoc pacientovi v nepřístupném terénu. Padesátiletý lyžař utrpěl zranění, kterým podlehl.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V neděli krátce před desátou hodinou dopoledne došlo na Ještědu na sjezdovce Beranova cesta ke srážce lyžaře se čtyřkolkou horské služby, která jela na pomoc s transportem jiného pacienta, který se nacházel v nepřístupném terénu,“ uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Podle ní měla čtyřkolka zapnuté světelné signalizační zařízení. V místě zúžení pak vyjel lyžař a narazil do její přední části.

Zemřel po převozu do nemocnice

„Primárně byl pacient při vědomí, komunikoval, následně byl převezen horskou službou na stanoviště HS Ještěd. Následně padal do bezvědomí, proto lékař horské služby okamžitě zahájil resuscitaci,“ sdělil mluvčí Zdravotnické záchranné služby Michael Georgiev.

Zraněný byl převezen do liberecké nemocnice už v kritickém stavu. Krátce poté zemřel.

Případem se již zabývají liberečtí kriminalisté, kteří budou zjišťovat okolnosti tragédie i míru zavinění jednotlivých účastníků. Pro zjištění přesné příčiny smrti bude u zemřelého muže nařízena soudní pitva.

„Při objasňování příčin tragédie mohou policistům pomoci i lidé, kteří se na sjezdovce pohybovali a srážku viděli. Informace policii mohou volat na linku 158,“ požádala na závěr Suchánková.

Reklama

Výběr článků

Načítám