Hlavní obsah

Požár ve Zlíně způsobil škodu za čtyři milióny korun

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Rozsáhlý požár zachvátil v sobotu ráno garáž, přístavky a poté i střechu rodinného domu ve Velíkové, místní části Zlína. Hasičům komplikoval hasební práce mráz. Právu to řekl mluvčí hasičů Libor Netopil.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár způsobil škodu za 2,5 miliónu korun.

Článek

Požár byl nahlášen před 07:00. „Oheň zničil několik převážně dřevěných přístaveb a garáží, které jsou v bezprostřední blízkosti dvoupodlažního domu. Rozšířil se i na půdní prostory a střešní konstrukci domu,“ uvedl Netopil.

Na místo bylo podle něj povoláno osm profesionálních a dobrovolných hasičských jednotek. „Práci jim zkomplikoval mráz. Příjezdové silnice v okolí požáru pokryl led a v obci zamrzly hydranty. Hasiči proto museli jezdit doplňovat vodu do okolních obcí,“ konstatoval mluvčí.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár způsobil škodu za 2,5 miliónu korun.

Bez zranění

Místní občané hasičům pomohli a posypali cesty popelem, aby se mohli bezpečně pohybovat. Policie v okolí požáru uzavřela namrzlou silnici v délce 500 metrů. Při požáru došlo mj. k poškození plynové přípojky.

Vzhledem k charakteru hasebních prací měli hasiči vekou spotřebu dýchací techniky, k jejímu doplnění proto byla povolána i jednotka z Uherského Hradiště.

„Při požáru nebyl nikdo zraněn. Podle předběžných odhadů se škoda při něm způsobená pohybuje okolo 2,5 miliónu korun,“ dodal Netopil s tím, že na místo se dostavil i vyšetřovatel zlínských hasičů, který se pokusí zjistit příčinu požáru. Pomoci by mu s tím měli i specialisté z Technického ústavu požární ochrany GŘ HZS ČR Praha.

Škoda byla později vyčíslena na čtyři milióny korun, hasičům se podařilo uchránit majetek za jeden milión korun. Příčinou požáru byla závada na elektroinstalaci v jednom z přístavků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám