Hlavní obsah

Vojáci, kteří pálili z „bévépéčka” a zranili kolegy, jsou obviněni z ublížení na zdraví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policie obvinila tři vojáky, kteří loni při cvičení ve vojenském výcvikovém prostoru Libavá vystřelili z bojového vozidla pěchoty (BVP-2) na další stroj, z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Dva ze tří vojáků, kteří byli v zasaženém vozidle, utrpěli zranění. Ve čtvrtek o tom informovala krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto: Profimedia.cz

Bojové vozidlo pěchoty. Ilustrační foto

Článek

Obviněným vojákům hrozí až tři roky vězení. Policie případ stále vyšetřuje.

K incidentu došlo loni v květnu při nočních střelbách. Zranění jsou příslušníky 71. mechanizovaného praporu Hranice. Jeden z nich byl zraněn těžce.

„K incidentu došlo při nočních střelbách s tím, že jeden vůz vystřelil, zřejmě omylem, na druhý vedle jedoucí vůz. Takže to byla střelba z blízké vzdálenosti – proto měla také ty následky, které měla,“ uvedl tehdy prezident Miloš Zeman. [celá zpráva]

Voják přišel o ruku

Těžce zraněný devětadvacetiletý voják utrpěl mnohačetná zranění. Ministerstvo obrany později zveřejnilo, že přišel o levou ruku. V nemocnici bojoval několik dní o život. Jeho o pět let mladší kolega byl v následujících dnech propuštěn do domácí péče.

Vojenský prostor Libavá vznikl v roce 1950 a rozkládá se na 327 kilometrech čtverečních v oblasti Oderských vrchů. Újezd má přes 1000 obyvatel a je jedním z nejobydlenějších vojenských území u nás.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám