Hlavní obsah

Vojáka zraněného při cvičení na Libavé pustí z nemocnice

– Praha • Aktualizováno

Jednoho ze dvou vojáků, které na Libavé zranila cvičná střelba z bojových vozidel, propustí lékaři z olomoucké nemocnice do domácí péče. Stav druhého je stále vážný, sdělil Novinkám mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc Egon Havrlant.

Foto: fnol.cz

Fakultní nemocnice Olomouc

Článek

„Jednoho ze zraněných mužů budeme dnes během dopoledne propouštět do domácí péče. Druhý zraněný zůstává v péči našich lékařů. Je stále v umělém spánku, na dýchacím přístroji a jeho stav je i nadále vážný,“ uvedl mluvčí.

Vážněji zraněný voják utrpěl podle něj mnohočetná těžká poranění, která zasáhla oblast břicha a vnitřních orgánů, hrudníku i končetin. Druhý z vojáků utrpěl středně těžké poranění v oblasti lopatky.

Vojáci se zranili ve středu při nočních cvičných střelbách z bojových vozidel ve vojenském prostoru Libavá na Olomoucku.

Ke zranění došlo před desátou hodinou večer při střelbách z vozidel BVP-2 příslušníků 71. mechanizovaného praporu Hranice.

Prezident a vrchní velitel armády Miloš Zeman ve čtvrtek při návštěvě Města Libavá novinářům řekl, že výstřel z bojového vozidla, které při cvičení zřejmě omylem vypálilo na druhý stroj jedoucí v jeho blízkosti, zranil tři vojáky. Armáda trvá na dvou zraněných desátnících ze 71. mechanizovaného praporu Hranice.

Související téma:

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Ilustrační foto

Případem se zabývá vojenská policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám