Hlavní obsah

Přepadení Kvitové policie kvalifikovala jako vydírání, útočníkovi hrozí 12 let

– Prostějov • Aktualizováno
Právo, jr

Přepadení dvojnásobné wimbledonské vítězky Petry Kvitové v jejím bytě v Prostějově v prosinci minulého roku policie kvalifikovala jako zvlášť závažný čin vydírání. V úterý o tom informoval mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

Foto: Policie ČR

Identikit muže, který zaútočil na Petru Kvitovou.

Článek

„V případě dopadení a prokázání viny pachateli tohoto skutku hrozí trest odnětí svobody na pět až dvanáct let,“ uvedl Kořínek.

Případ byl kvalifikován v přísnějším paragrafu, kterým je pachatel stíhán, když způsobí své oběti těžkou újmu na zdraví.

Pachatele přepadení a zranění dvojnásobné wimbledonské vítězky Petry Kvitové v jejím bytě v Prostějově se policii ani po měsíci od události nepodařilo vypátrat. Světoznámou tenistku napadl útočník s nožem v úterý 20. prosince po ránu, když se předtím vloudil do domu a až do jejího bytu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petra Kvitová

Šestadvacetiletá Kvitová měla po napadení vážně poraněné prsty levé ruky, v níž drží raketu. Po operaci poškozených šlach rehabilituje a na kurty se vrátí nejdříve za půl roku.

Desítky tipů

„Případ si vzhledem ke stanovené právní kvalifikaci převzali krajští kriminalisté a byl ustanoven pracovní tým, který společně s policisty a kriminalisty z Prostějova důsledně prověřuje a vyhodnocuje všechny doposud získané poznatky. Úspěšné vyřešení případu a dopadení pachatele je pro nás prioritou,“ sdělil Kořínek.

S žádostí o pomoc při pátrání po pachateli se bezprostředně po činu policie obrátila i na veřejnost. Podle mluvčího prostějovské policie Františka Kořínka se na policii obrátily se svými poznatky desítky lidí. Tenistka útočníka detailně popsala a policie zveřejnila i jeho přibližnou podobu.

Podle popisu, který policie zveřejnila, je pachatelem muž přibližně ve věku 35 let, 180 centimetrů vysoké štíhlé postavy, světlé barvy pleti. Má hnědé oči, na sobě měl světlou bekovku, světle hnědou bundu a přes rameno tašku. Za dopadení útočníka slíbil prostějovský tenisový klub odměnu 100 tisíc korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám