Hlavní obsah

Bomby v lyžařském areálu na Jesenicku podle policie nahlásila „nešťastná osoba”

Právo, Petr Marek

Jeseničtí policisté odhalili autora anonymního telefonátu, který oznamoval uložení šesti bomb a kvůli němuž museli být v neděli ráno evakuováni lidé z lyžařského areálu v Ramzové, místní části Ostružné na Jesenicku. Právu to v pondělí řekla jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nejednalo se podle ní o konkurenční boj provozovatelů lyžařských středisek. „Bylo to jednání nešťastné osoby z jiného kraje České republiky, která nemá žádný vztah k lyžařskému středisku, kde se incident odehrál,“ konstatovala bez dalších podrobností k osobě pachatele a jeho motivaci mluvčí. Dodala jen, že v následujících dnech musí kriminalisté shromáždit podklady k vyčíslení celkové způsobené škody.

Oznámení o uložení šesti bomb v lyžařském středisku Ramzová přijali policisté v neděli ráno. [celá zpráva]

„Společně s kolegy z dalších složek integrovaného záchranného systému jsme provedli evakuaci nejméně 260 osob z ubytovacích zařízení a sjezdovek. Po důkladné prohlídce celého areálu, včetně několika kilometrů sjezdovek a objektů, které se v areálu nacházejí, jsme žádný nástražný výbušný systém nenalezli,“ uvedla Neubauerová.

Při akci ve skiareálu zasahovalo 25 policistů včetně psovodů z Olomouckého a Pardubického kraje, dále deset hasičů a dva členové Horské služby Jeseníky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám