Hlavní obsah

Lyžaři museli z chat, policie kvůli hrozbě bombou evakuovala 300 lidí v Ostružné

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tři stovky lyžařů evakuovali v neděli ráno z lyžařského areálu v Ostružné na Jesenicku hasiči společně s policisty. Po osmé hodině ranní do areálu zavolal anonym. Tvrdil, že v lyžařském středisku je uloženo nespecifikované množství bomb. Lidé se museli vystěhovat z chat a dalších objektů střediska.

Foto: Václav Lang, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Místo poté prohledávali policisté společně se speciálně cvičenými psy zaměřujícími se na vyhledávání výbušnin. „Prohlídka areálu byla ve čtrnáct hodin ukončena. Po kontrole celého areálu, včetně několika kilometrů sjezdovek a objektů, které se v areálu nacházejí, policisté žádný nástražný výbušný systém neobjevili,“ potvrdila policejní mluvčí Irena Urbánková.

Ve ski areálu zasahovalo 25 policistů včetně policejních psovodů z Olomouckého a Pardubického kraje se speciálně vycvičenými psy na vyhledávání výbušnin, dále deset hasičů a dva členové Horské služby Jeseníky.

„Policisté vyhodnocují všechny získané informace a poznatky a po neznámém oznamovateli pátrají,“ poznamenala mluvčí s tím, že již kriminalisté zahájili řízení pro podezření ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy. V případě dopadení hrozí autorovi anonymního telefonátu až pětileté vězení. „Zjišťujeme také výši škody, která jednotlivým subjektům vznikla,“ dodala Urbánková.

Reklama

Výběr článků

Načítám