Hlavní obsah

Lupič střelil prodavačku do obličeje, ta se útočníkovi ubránila nožem

– Karlovy Vary
Právo, zaš

Scéna jako z akčního filmu se v neděli večer odehrála v prodejně potravin v Karlových Varech. Lupič na prodavačku vytáhl zřejmě airsoftovou zbraň a trefil ji do obličeje. Žena se ale nedala, na útočníka vzala nůž a pravděpodobně ho bodla. Zraněný zloděj pak uprchl.

BEZ KOMENTÁŘE: Lupič prchá z prodejny potravinVideo: Policie ČR

 
Článek

Přepadení se odehrálo kolem 18.30 hodin v městské části Doubí.

„Neznámý pachatel vstoupil do prodejny potravin a namířil na prodavačku nezjištěnou střelnou zbraň s tím, že chce peníze. Následně po ženě vystřelil a zasáhl ji do obličeje,“ řekla Právu mluvčí policie Kateřina Krejčí.

Žena se při útoku bránila nožem. Úspěšně. Muž totiž z prodejny utekl a jak je patrné z nezveřejněných kamerových záznamů, které má policie k dispozici, zřejmě v souboji utrpěl zranění.

„Na místo se ihned sjely policejní hlídky, které začaly prohledávat okolí a pátrat po neznámém pachateli, a to i s psovodem a služebním psem. Žena byla se zraněním převezena do nemocnice, kde byla hospitalizována,“ dodala Krejčí.

Nebyl maskovaný

Lupič zřejmě pálil z airsoftové pistole nebo střelné zbraně podobného typu. Žena by tak neměla být ohrožena na životě. Policistům už se podařilo získat popis pachatele, který by měl měřit mezi 180 až 190 centimetry. Nebyl oholený, ani maskovaný, hovořil česky.

„Policejní komisař ve věci zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže,” uvedla Krejčí s tím, že muži hrozí až desetileté vězení.

Kriminalisté nyní vyhodnocují kamerové záznamy z místa činu a  okolí a prosí případné svědky a všímavé občany o pomoc při pátrání.

„Žádáme řidiče vozidel, kteří projížděli po ulici Studentská po hlavním silničním tahu na Plzeň v časovém rozmezí od 18:15 do 19:00 hodin a měli ve svých vozidlech kamery, aby nás kontaktovali a poskytli nám jejich videozáznamy. Mohou nám velice pomoci při vyšetřování případu,“ dodala na závěr Krejčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám