Hlavní obsah

Vlak ve Vejprnicích smetl auto, zahynuli tři lidé

Vejprnice
Aktualizováno

Na železničním přejezdu ve Vejprnicích na Plzeňsku srazil v pátek ráno projíždějící vlak osobní vozidlo. Při nehodě zemřeli tři lidé v automobilu. Nehoda se stala kolem půl šesté ráno.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda na přejezdu ve VejprnicíchVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Ke srážce došlo přejezdu v Tyršově ulici na výjezdu z obce směrem na dálniční přivaděč.

„Příčinu nehody šetříme,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová. Podle ní se jednalo o vozidlo VW Polo, ve kterém jeli tři pasažéři, dva muži a jedna žena.

"Na místě vyhasly tři lidské životy, dva okamžitě, u třetího jsme se pokoušeli o zázrak, ale resuscitace bohužel nebyla úspěšná," uvedl mluvčí záchranářů Martin Brejcha.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Nehoda vlaku a osobního auta ve Vejprnicích

"Nebylo v silách strojvedoucího, aby vlak na krátkou vzdálenost zastavil, setrvačností osobní auto tlačil před sebou ještě asi 150 metrů. Uvnitř auta zůstaly zaklíněny tři osoby," popsala nehodu mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Zabezpečení fungovalo

Nehoda se podle Martina Drápala z Drážní inspekce stala na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou signalizací bez závor.

„Dle dosavadního šetření byla signalizace na místě mimořádné události v době nehody v činnosti. Škoda byla vyčíslena na 230 000 Kč,” dodal Drápal.

České dráhy nasadily v úseku náhradní autobusovou dopravu. Trať byla uzavřena několik hodin, provoz byl obnoven po desáté hodině dopoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám