Hlavní obsah

Silničáři vyhlásili na Karlovarsku kalamitní stav, auta uvízla v desetikilometrové koloně

– Karlovy Vary • Aktualizováno

Silničáři v pátek odpoledne vyhlásili kalamitní stav pro úsek silnice I/20 mezi Karlovými Vary a Plzní. Kvůli sněhu a extrémnímu větru je úsek sjízdný jen s velkou opatrností, řekla v pátek v podvečer mluvčí karlovarské krajské policie Zuzana Týřová. Večer byla uzavřena silnice 21 v úseku Drmoul - Trstenice, zapadla na ní dvě nákladní auta.

Vydatné sněžení v pátek 13. ledna na KarlovarskuVideo: Rudolf Voleman, Právo

 
Článek

Průjezdné nebyly ani žádné objízdné trasy. „Silnice mezi Karlovými Vary a Plzní je průjezdná s velkou opatrností,“ uvedla před půl pátou večer Týřová. Předtím policie radila řidičům, aby se raději otočili a jeli zpět.

„Některé koncové úseky silnici jsme museli uzavřít,“ uvedl odpoledne šéf zimní údržby karlovarských krajských silničářů Josef Bulka. „Uzavřené jsou úseky silnic mezi kruhovým objezdem nad Božím Darem nahoru na Neklid a na Klínovec, tam panuje bílá tma a nedá se tam vůbec jet,” pokračoval Bulka. Dodal, že je uzavřená i silnice z Božího Daru na Ryžovnu a Zlatý Kopec.

Špatná situace s průjezdností silnice je i na Toužimsku a Tepelsku, kde se nedá projet mezi teplou a Horním Kramolínem, Mnichovem a Poutnovem nebo mezi Štědrou a Mostcem.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Situace na silnicích v okolí Bezvěrova na pokraji Karlovarského a Plzeňského kraje.

Podle mluvčí distributorské společnosti ČEZ Michaely Jírovcové byly v karlovarském kraji bez dodávek elektřiny během dne řádově stovky domácností, ale jen krátkodobě, protože se daří poruchy průběžně odstraňovat. Odpoledne bylo bez proudu ještě pár domácností na Chebsku.

Kvůli popadaným stromům ve větru nabraly ráno a dopoledne zpoždění některé vlakové spoje, například mezi Protivcem a Žluticemi, Trčnicemi a Skalnou, Mariánskými Lázněmi a Vlkovicemi, Bečovem nad Teplou a Otročínem. Ve sněhu zůstala odpoledne viset vlaková souprava nad Novými hamry.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Nehoda autobusu s osobním vozidlem mezi Jáchymovem a Ostrovem na Karlovarsku.

Podle šéfa osobní dopravy Českých drah Vladimíra Omelky by měla ale na trať do Johanngeorgenstadtu vyrazit robustnější vlaková souprava, která by měla trasu prohrnout. Při dopravních nehodách se na silnicích během dne zranilo sedm osob, ale nejednalo se ani v jednom případě o zranění vážné.

Ledovka a silný vítr komplikovaly dopravu už od pátečního rána také v Plzeňském, Jihočeském a Středočeském kraji. Na řadě míst došlo k nehodám, při kterých sjela vozidla do příkopů. Na zledovatělé silnici v Třemošné u Plzně se například ráno srazil osobní automobil s autobusem, který po nárazu skončil na boku v příkopu. Dva lidé museli být ošetřeni. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám