Hlavní obsah

Na Semilsku se střetl autobus s osobním vozem, několik zraněných

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Semily
Aktualizováno

V Bořkově na Semilsku uzavřela v pondělí ráno silnici druhé třídy vážná nehoda autobusu a osobního auta. Na místě je několik zraněných.

Foto: HZS Libereckého kraje

Během ranní nehody na Semilsku bylo zraněno šest osob.

Článek

Nehoda se stala na silnici č. 289 u Bořkova na Semilsku. Hlášení o události přijali policisté v pondělí krátce po půl šesté ráno.

„V osobním voze je zaklíněna řidička. Na místě jsou všechny složky Integrovaného záchranného systému,“ uvedla ráno liberecká policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

„Na vyproštění zaklíněné vážně zraněné řidičky museli hasiči použít hydraulické nástroje,“ doplnila později mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. V autobuse podle jejích informací cestovalo celkem 20 lidí včetně řidiče.

„Pět lidí utrpělo lehké zranění a hasiči jim poskytli první předlékařskou pomoc. Jelikož byl autobus namáčknutý na svodidlech, nebylo možné otevřít dveře. Hasiči museli rozbít boční okno a za pomoci nastavovacího žebříku evakuovali lidi z autobusu ven. Pro cestující byla zajištěna náhradní autobusová doprava,“ dodala Štrauchová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám