Hlavní obsah

Za pálení dcerky cigaretou a další týrání si otec odsedí jedenáct let, matka pět

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Tečku za otřesným případem týrání dítěte učinil v pátek ostravský krajský soud. Muže, který mimo jiné pálil cigaretou svou tříletou dceru, vytrhával jí vlasy i jinak ji fyzicky trestal, poslal na jedenáct let do vězení. Matka dítěte, která dceru napadla minimálně jednou a zlomila jí ruku, dostala za týrání pětiletý trest. Rozsudek není pravomocný, žalobce si ponechal lhůtu na případné odvolání.

Soud v Ostravě projednává otřesný případ týrání holčičkyVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

Dvojice má spolu celkem tři děti, ovšem terčem týrání se stal pouze prostřední sourozenec, tedy dívenka narozená v červnu roku 2013. Otec měl totiž podezření, že není jeho. Trestal ji za drobné prohřešky, které byly ale úměrné jejímu věku. Dítě nemohlo vycházet ven, nemohlo si hrát s hračkami a především bylo téměř každý den bito. [celá zpráva]

Když policie v bytě zasáhla, měla dívenka podlitiny po celém těle, tržnou ránu na rtu od úderu botou a zlomenou ruku – pravděpodobně po úderu smetákem. „Jednání bylo opakované a mělo stupňující se charakter,“ řekla u soudu státní zástupkyně Jarmila Alizeyová.

K týrání docházelo na pokoji ubytovny pro sociálně slabé v Ostravě-Svinově. Otci nejvíce vadilo, když se dcera pomočila. Jednou ji dokonce za trest popálil cigaretou na genitáliích. „Vyhrožoval, že jí tu pipinu zašije, že mu nebude dělat ostudu,“ řekla matka dítěte, kterou muž prý také často bil.

Podle znalců si dítě ponese následky tohoto jednání do konce života.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám