Hlavní obsah

Řidič převrátil autobus s dětmi. Za obecné ohrožení mu hrozí pět let vězení

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písek

Policisté stíhají 26letého řidiče autobusu, který 14. července loňského roku havaroval u Písku na silnici I/20. Autobus skončil převrácený na boku a 24 dětí utrpělo drobná zranění. Řidiči hrozí za trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti až pět let vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Převrácený autobus u Písku. Archivní videoVideo: Pavel Orholz, Právo

 
Článek

Právu to sdělila písecká policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová s tím, že řidič vezl děti z letního tábora ze Skočic na exkurzi do Příbrami.

„Nepřizpůsobil na přímém úseku rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a povětrnostním podmínkám a na mokré vozovce dostal smyk, který nezvládl a přejel do protisměru, kde narazil do vyvýšeného silničního náspu,“ konstatovala policejní mluvčí.

Podle kriminalistů tak mohl způsobit dětem v autobuse těžkou újmu na zdraví, nebo dokonce smrt. Čtyřiadvacet dětí při nehodě utrpělo lehká zranění jako oděrky, pohmožděniny nebo leknutí. Na autobuse byla po nehodě škoda za asi 900 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám