Hlavní obsah

Dva rozsáhlé požáry zaměstnaly hasiče v Praze a Středočeském kraji

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dva rozsáhlé požáry zaměstnaly na Nový rok večer hasiče v Praze a Středočeském kraji. Zatímco v centru metropole kompletně vyhořel byt, v Jílovišti u Prahy bojovali hasiči s požárem stodoly.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár bytu v centru PrahyVideo: Novinky

 
Článek

K požáru bytu vyjely tři jednotky pražských hasičů v neděli večer. V době příjezdu první z jednotek šlehaly plameny ze dvou oken bytu v 5. patře.

„Jednalo se o požár bytu v plném rozsahu, který se obešel bez zranění. Na místě byl vyhlášen II. stupeň požárního poplachu,” řekla Novinkám mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Hasiči se do bytu dostávali po schodech i po automobilovém žebříku. Jak zjistil reportér Novinek na místě, evakuovali hasiči jednu obyvatelku domu s kočkou.

Foto: HZS hl. m. Prahy

Pražští hasiči při zásahu

Příčinu požáru zjišťuje vyšetřovatel hasičů. Škoda byla vyčíslena na 750 tisíc korun.

Požár stodoly v Jílovišti

Prakticky ve stejnou dobu, jako případ v centru Prahy, byl na tísňové lince středočeských hasičů oznámen požár slámy a sena v Jílovišti na Praze - západ.

K ohni vyjelo několik jednotek hasičů. Ještě před jejich příjezdem se požár stačil rozšířit na celou stodolu.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár stodoly v JílovištiVideo: Novinky

„Krátce po 22. hodině byl vyhlášen II. stupeň požárního poplachu. Na místě zasahovali středočeští i pražští profesionální hasiči, povolány byly dobrovolné jednotky ze širokého okolí. Velitel zásahu rozdělil místo na tři bojové úseky,” sdělil Novinkám mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík.

Vodu dováželi hasiči na požářiště kyvadlově v cisternách. Čerpací stanoviště zřídili u místního rybníku. Pomocí traktoru pak nechali vyvážet balíky slámy.

„Na místo byl vyslán týlový kontejner s osvětlovacím balónem. Jedná se o dlouhodobější zásah. Na místo byl vyžádán speciální bagr s teleskopickou lžící ze Zbirohu,” doplnil Holomčík.

Voda zamrzala na silnicích

Voda použitá k zásahu v okolí požářiště zamrzala na silnicích, starosta Jíloviště proto musel zařídit posypovou sůl. Hasiči na místě bojovali s požárem až do ranních hodin.

Po příčině požáru pátrá vyšetřovatel středočeských hasičů. Podle prvních odhadů se vzniklá škoda vyšplhá do stovek tisíc korun. Podle sousedů se v okolí stodoly pohybovaly před požárem děti se zábavní pyrotechnikou.

Foto: HZS hl. m. Prahy

Pražští hasiči při zásahu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám