Hlavní obsah

Muž, který hrozil bombou v letadle, je podle znalce nepříčetný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polák, kvůli jehož pohrůžce bombou v pátek v Praze nouzově přistálo letadlo mířící ze Španělska do polské Varšavy, je v psychiatrické léčebně. Uvedla to policie s tím, že podle znalce je obviněný muž nepříčetný.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policie na letišti v Praze-Ruzyni

Článek

„Znalec po provedeném vyšetření dospěl k závěru, že cizinec je v současné době nepříčetný,“ uvedla mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová.

Osmašedesátiletý Polák tvrdil, že je v boeingu se 160 pasažéry bomba, která vybuchne, pokud stroj přistane ve Varšavě. Po nouzovém přistání v Praze ho v pátek večer zadržela zásahová jednotka cizinecké policie.[čtěte také]

Policisté muži sdělili obvinění — podezřívají ho z šíření poplašné zprávy a ohrožení vzdušného dopravního prostředku —, ale nechali ho také prověřit znalcem z oboru psychiatrie.

BEZ KOMENTÁŘE: Kvůli muži hrozícímu bombou vyjely na letiště desítky záchranářůVideo: Novinky

„Osmašedesátiletý muž byl následně převezen do psychiatrické léčebny, kde se podrobí dalšímu zkoumání a v závislosti na jeho výsledcích rozhodne policie o pokračování nebo zastavení trestního stíhání,“ dodala Rendlová.

Policie dříve mimo jiné uvedla, že muž své jednání obhajoval s tím, že naslouchal Bohu. [čtěte také]

Reklama

Výběr článků

Načítám