Hlavní obsah

Policisty z Česka a Polska zaměstnal muž, který si vymyslel loupežné přepadení

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké manévry policistů z Česka a Polska odstartovalo ve čtvrtek oznámení 32letého zaměstnance zásilkové služby, který tvrdil, že jej na silnici mezi Bílou Vodou a Bílým Potokem na Jesenicku přepadli a oloupili lupiči. Nakonec vyšlo najevo, že si vše vymyslel.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž krátce po poledni uvedl, že dodávku, kterou řídil, zastavil protijedoucí osobní vůz. Z něj měli vystoupit dva muži, kteří po něm požadovali vydání zásilky. Když řidič otevřel nákladní prostor, jeden z lupičů měl vytáhnout krátkou střelnou zbraň a požadovat vydání finanční hotovosti 31 500 korun, klíčů od vozidla a telefonu. Poté řidiči údajně řekli, aby utíkal pryč. Sami pachatelé měli nasednout do vozidla a odjet směrem na Bílou Vodu,“ řekla Právu policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Pár minut po oznámení podle ní policisté i s polskými kolegy uzavřeli odjezdové trasy z místa údajného přepadení i všechny hraniční přechody. I přes veškerou snahu všech policejních hlídek se však pachatele nepodařilo dopadnout.

Muž se nakonec přiznal

„V době, kdy probíhaly uzávěry, sbírali kriminalisté na místě činu všechny stopy, které by je k pachatelům mohly dovést. Všechno nesedělo přesně tak, jak poškozený popsal. Po několika hodinách od oznámení přepadení se pak kriminalistům podařilo vyvrátit tvrzení řidiče,“ uvedla mluvčí.

Muž se podle ní pod tíhou důkazů nakonec přiznal, že si vše vymyslel a k žádnému loupežnému přepadení nedošlo.

„Kriminalistům také ukázal místo, na které si peníze ve vozidle ukryl,“ dodala Neubauerová s tím, že řidiči za jeho smyšlené tvrzení nehrozí žádný trestní postih. Chtěl sice zřejmě získat peníze, o kterých tvrdil, že mu je lupiči sebrali, ale úmysl se prokázat nepodařilo.

Reklama

Výběr článků

Načítám