Hlavní obsah

Cyklista nezastavil na stopce, po střetu s autem zemřel

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Osmapadesátiletý cyklista zahynul v pondělí při dopravní nehodě na Uherskohradišťsku mezi obcemi Zlechov a Nedakonice. Podle prvních informací vjel do křižovatky, aniž by zastavil a dal přednost. Srazilo ho projíždějící osobní auto.

Foto: Policie ČR

Kolo odmrštěné autem při srážce.

Článek

„Dnes deset minut po poledni došlo na křižovatce mezi obcemi Zlechov, Nedakonice a Polešovice k tragické dopravní nehodě. Zemřel při ní osmapadesátiletý cyklista, který jel ve směru od Polešovic,“ informovala Právo policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Podle policie cyklista nerespektoval dopravní značku stop a vjel do křižovatky, kde nedal přednost dvaačtyřicetileté ženě za volantem osobního automobilu Škoda Octavia. Ta jela po hlavní silnici ve směru od Zlechova na Nedakonice.

Foto: Policie ČR

Místo nehody

„Došlo ke střetu, při kterém muž na kole utrpěl smrtelné zranění. Řidička škodovky vyvázla bez úhony. Hlídka u ní provedla dechovou zkoušku na alkohol. Byla negativní. Zda požil před jízdou alkohol cyklista, určí až pitva.

Okolnosti nehody vyšetřují uherskohradišťští dopravní policisté společně s kriminalisty,“ doplnila Kyšnerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám