Hlavní obsah

Pod autem v Klecanech našli podezřelý předmět, zasahoval pyrotechnik

Novinky, jap
Praha

Pod zaparkovaným luxusním vozem v podzemní garáži domu v Klecanech na Praze východ nalezli lidé v pátek večer podezřelý předmět. Ohledat ho musel policejní pyrotechnik.

BEZ KOMENTÁŘE: Nález podezřelého předmětu pod autem v KlecanechVideo: Novinky

 
Článek

"Okolo půl šesté jsme přijali oznámení o nálezu podezřelého předmětu pod osobním vozidlem v Klecanech u Prahy. Na místo proto vyjeli policisté, kteří potvrdili, že se pod vozidlem nachází předmět, který připomíná nástražné výbušné zařízení," řekl Novinkám policejní mluvčí Zdeněk Chalupa.

K domu proto vyrazili hasiči, záchranáři, kriminalisté a především policejní pyrotechnik.

Evakuovali 50 lidí

"Policisté z domu, který stojí nad inkriminovanou garáží, evakuovali přibližně 50 lidí. Pyrotechnik následně podezřelý předmět ohledal a konstatoval, že se nejedná o nástražné výbušné zařízení. Tento předmět jsme zajistili k dalšímu zkoumání," doplnil Chalupa.

Podle informací Novinek se mělo jednat o zařízení vysílající své souřadnice prostřednictvím systému GPS, kterým by se dalo vozidlo sledovat. Značku luxusního vozu odmítl policejní mluvčí z taktických důvodů konkretizovat.

Děti evakuovaných nájemníků našly po dobu zásahu pyrotechnika útočiště ve vyhřáté sanitce středočeských záchranářů. Po více než dvou hodinách se pak evakuovaní mohli vrátit zpět do svých domovů. Případem se policisté i nadále zabývají.

Reklama

Výběr článků

Načítám