Hlavní obsah

Opilci se pustili do policistů půllitry, zklidnil je až varovný výstřel

Právo, ch

Do dvoučlenné policejní hlídky se pustila v sobotu v noci parta opilců v malé vísce nedaleko Dačic. Policisté na místo, jak Právu řekla policejní mluvčí Hana Millerová, vyrazili poté, co je místní požádali o pomoc, aby udělali přítrž nadměrnému hluku a rušení nočního klidu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté vyzvali skupinu asi dvanácti lidí ke ztlumení hlasité hudby a ke klidu, na což parta mužů a žen posilněných alkoholem reagovala napadením hlídky.

„Nejagresivněji se choval silně opilý pětadvacetiletý mladík, který na jednoho z policistů zaútočil tak brutálně, že mu vyrazil zub. Policisté museli k obraně použít donucovacích prostředků a odvedli jej k služebnímu vozidlu, kde ho spoutali,“ popsala policejní zákrok Millerová.

Dodala, že tím ale útok na policisty zdaleka neskočil. Parta obstoupila auto a požadovala propuštění zadrženého. Když neuspěla, začala po policistech házet půllitry a PET lahve, jeden z mužů vytáhl i dřevěnou tyč. Útočníky zastavil až varovný výstřel ze služební zbraně. Na místo následně dorazily policejní posily z Jindřichova Hradce a Dačic. Teprve pak se situace zcela uklidnila.

„Zadržený muž skočil v policejní cele na obvodním oddělení v Jindřichově Hradci a po vystřízlivění mu kriminalisté sdělili obvinění ze spáchání přečinů násilí proti úřední osobě a výtržnictví. V případě soudem uznané viny mu hrozí vězení až na čtyři léta,“ dodala k noční bitce policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám