Hlavní obsah

Nehody na dálnici D1 si vyžádaly dva životy. Nevyjíždějte zbytečně, vyzvala policie

Novinky, ČTK, mif, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

S velkými komplikacemi musí počítat řidiči kvůli ledovce v neděli ráno na českých silnicích. Hned několik nehod se stalo na nejvytíženější české dálnici D1. Dva lidé přitom přišli o život. Informovaly o tom záchranné složky.

BEZ KOMENTÁŘE: Hromadná nehoda na D1 u MirošovicVideo: Novinky

 
Článek

Dálnice D1 byla v neděli před sedmou hodinou ráno uzavřena na 39. kilometru u Českého Šternberku, kde se srazila tři vozidla, patrně kvůli namrzající vozovce.

Nehoda si bohužel vyžádala jeden lidský život. Podle mluvčí policie Markéty Johnové zemřel řidič kamionu, který zajišťoval místo nehody a srazilo ho projíždějící auto.

Druhá smrtelná nehoda

Další smrtelná nehoda se stala na 21,5. kilometru dálnice D1. Další lidé jsou zranění těžce a středně těžce.

Foto: jap, Novinky

Hromadná nehoda na 21,5. kilometru dálnice D1.

Podle prvních informací mluvčího hasičů Jaroslava Gabriela se tam srazilo 18 vozidel, mluvčí policie Markéta Johnová však následně uvedla, že jich bylo jen 17.

Před místem hromadné dopravní nehody na 21,5. kilometru se stalo několik dalších dopravních nehod. Jsou hlášeny i z okresních silnic především z benešovského regionu. Staly se i dvě nehody autobusů, které se obešly bez zranění.

Foto: jap, Novinky

Hromadná nehoda na 21,5. kilometru dálnice D1.

Nehod je více

Jen o pár stovek metrů blíže k Praze se ve stejném směru staly v neděli ráno další dvě nehody. Na 19,5. kilometru ve směru na Brno se podle dopravního webu srazila dvě osobní auta s nákladním, tato nehoda se obešla bez zranění.

Na sjezdu z dálnice D1 na Mirošovice se také stala nehoda dvou osobních vozů s kamionem, podle informací policie je na místě minimálně jeden zraněný.

Foto: jap, Novinky

Nehoda na 19,5. kilometru dálnice D1.

Foto: jap, Novinky

Nehoda na 19,5. kilometru dálnice D1.

Kolize na D4 a D10

Bouralo se také na dálnici D4 ve směru na Prahu. V neděli brzo ráno tam kvůli ledovce havaroval nákladní vůz. Dálnice byla uzavřena.

Krátce před polednem uzavřela nehoda dvou osobních aut také dálnici D10 na čtvrtém kilometru u Prahy. Na místě jsou zranění, policie dopravu odklání do Horních Počernic.

Dopravu ve Středočeském kraji ráno zkomplikovala ledovka, na mrznoucí déšť si řidiči musejí dát pozor na Pražském okruhu, na dálnici D1, v okresech Rakovník a Kladno. V ostatních okresech jsou hlášeny dešťové srážky, které kvůli teplotě pod nulou mohou namrzat.

Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl vyzval řidiče, aby v neděli ráno s ohledem na ledovku nevyjížděli, pokud skutečně nemusí.

Výzvu následně zopakovala i policie. "Žádáme řidiče, aby kvůli ledovce vůbec nevyjížděli. Pokud je to bezpodmínečně nutné, musí dbát maximální opatrnosti, silnice v regionu jsou opravdu celé pokryté ledem," řekla Johnová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám