Hlavní obsah

V Praze evakuovali zimní stadion kvůli úniku oxidu uhelnatého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V pražských Letňanech v sobotu odpoledne hasiči, záchranáři a policisté evakuovali kvůli úniku oxidu uhelnatého 230 lidí ze zimního stadionu Ice Arena. Zvýšenou koncentraci oxidu uhelnatého zjistili záchranáři náhodou při ošetřování úrazu.

BEZ KOMENTÁŘE: Evakuace zimního stadionu v pražských LetňanechVideo: Novinky

 
Článek

Záchranáři podle mluvčího Dominika Horna zasahovali v Letňanech na zimním stadionu u zraněného dítěte na ledě, když jejich detektor oxidu uhelnatého, který patří do výbavy výjezdové skupiny, spustil alarm.

"Posádka aktivaci detektoru nahlásila na operační středisko a dispečerka ihned předala informaci hasičům," uvedl Horn. Později na místo poslala i inspektora provozu s detektorem, který umí zjistit hladinu oxidu uhelnatého v krvi. Ještě před příjezdem inspektora provozu však na ledě upadla další bruslařka.

Zvýšené hodnoty naměřeny u 15 lidí 

U 15 lidí naměřili záchranáři zvýšené hodnoty oxidu uhelnatého. "Všichni tito pacienti byli po ošetření ponecháni na místě," doplnil Horn s tím, že dva lidé utrpěli při pádu na led úraz a museli být převezeni do nemocnice.

Ze stadionu evakuovali hasiči a záchranáři přibližně 230 lidí, halu poté odvětrali. Na místo dorazili také kriminalisté, kteří se případem začali zabývat. Zdrojem úniku nebezpečného plynu byla podle informací ČTK pravděpodobně rolba.

V areálu Ice Arena v blízkosti nákupního centra OC Letňany a vedle centra vodních sportů Letňany Lagoon jsou dvě kryté ledové plochy. Odpoledne bylo na jedné z nich veřejné bruslení, v druhé trénink hokejistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám