Hlavní obsah

Od adventních svíček na Kladensku vyhořel rodinný dům i byt

– Kladno
Novinky, jap

Při požáru rodinného domu na Kladensku způsobeném neopatrnou manipulací se zapálenou adventní svíčkou se v noci na neděli nadýchalo zplodin celkem pět lidí, včetně tří dětí. K podobnému případu vyjeli hasiči i o několik hodin dříve, kdy kvůli adventní svíčce hořelo v bytě.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár bytu v KladněVideo: Novinky

 
Článek

K hlášenému požáru v rodinném domě v Pleteném Újezdu na Kladensku vyjely tři jednotky hasičů. Požár se jim podařilo dostat pod kontrolu po půl hodině, po další hodině jej zcela zlikvidovali.

„Při požáru se celkem pět lidí nadýchalo zplodin hoření, z toho tři malé děti. Hasiči našli v domě dva psy, jeden z nich požár nepřežil, druhého museli převézt k veterináři,” řekl Novinkám mluvčí hasičů Ladislav Holomčík.

Vyšetřovatel hasičů předběžně vyčíslil vzniklou škodu na 800 tisíc korun. Včasným zásahem pak byly uchráněny hodnoty za milión korun.

„Příčina požáru byla stanovena jako nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm, konkrétně adventní svíčkou, od které se vzňaly hořlavé materiály v jejím okolí,” doplnil Holomčík.

Další požár kvůli adventní svíčce

Nejedná se přitom o první noční požár na Kladensku, který by způsobila adventní svíčka. Jen o několik hodin dříve zasahovali hasiči v kladenské ulici U Hvězdy, kde vyhořela jedna místnost třípokojového bytu. [celá zpráva]

Evakuovat museli hasiči 31 lidí, z bytu vynesli také tři kočky. I zde byla škoda vyčíslena na 800 tisíc korun.

„Stejně, jako v Pleteném Újezdu, i zde byla podle všeho na vině adventní svíčka,” dodal mluvčí.

Anketa

Necháváte doma adventní svíčku zapálenou přes noc?
Ano
3,2 %
Ne
96,8 %
Celkem hlasovalo 1102 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám