Hlavní obsah

Dodávka uvázla na přejezdu v Rájci-Jestřebí, kolem projel mezinárodní rychlík

– Blansko

Riskantní počínání řidiče dodávky zachytila kamera na železničním přejezdu v Rájci-Jestřebí na Blanensku. Auto vjelo na koleje v době, kdy ještě svítila červená světla, závory se zvedaly, aby vzápětí znovu padaly dolů. Nakonec zůstalo na přejezdu uvězněné, načež kolem projel mezinárodní rychlík. Ke srážce naštěstí nedošlo.

BEZ KOMENTÁŘE: Dodávka uvízla na přejezdu, kolem projel rychlíkVideo: Policie ČR

 
Článek

Sedmatřicetiletý řidič dodávky přijel k přejezdu v úterý ráno a čekal, než se závory zvednou. V okamžiku, kdy se tak stalo, sešlápl plyn a rozjel se přes koleje. Naprosto ho nezajímalo červeně svítící světlo zakazující jízdu ani závory, které hned začaly padat zase dolů.

Řidič přejel na druhou stranu, kde však uvázl před závorami. Na kamerovém záznamu je vidět, jak se je marně snaží zvednout. Vždy vyběhne z auta a strčí do závory, která však, než stačí muž doběhnout do kabiny a odjet, zase spadne zpět.

„Pomohl mu až jiný řidič, navíc v době, kdy už se závory samy zvedly. To už přejezdem v těsné blízkosti vozidla projel mezinárodní rychlík, který místem obvykle projíždí rychlostí o hodně vyšší než sto kilometrů za hodinu,“ informoval mluvčí policie Bohumil Malášek.

Jiný řidič dostal pokutu

Šofér se policistům ozval jako svědek. Zhruba čtvrt hodiny po události zavolal na linku 158 s tím, že na přejezdu špatně fungují závory.

„Policisté po zhlédnutí kamerového záznamu jeho tvrzení neuvěřili. Nyní musí řidič počítat se stíháním pro obecné ohrožení z nedbalosti,“ konstatoval Malášek.

Podobný případ na stejném přejezdu řešili policisté již loni v létě, kdy tam uvázl kamión, který prorazil závoru a ujel. Policisté nakonec řidiče dopadli. U správního orgánu dostal nejvyšší možnou pokutu 2500 korun. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Kamión přejel přes železniční přejezd během spouštění závorVideo: Policie ČR

Reklama

Výběr článků

Načítám