Hlavní obsah

Máte přeplatek za obědy, řekla seniorce a okradla ji o šedesát tisíc

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valašské Meziříčí

Další seniorka přišla o hodně peněz, když ji falešnou historkou o přeplatcích za obědy obelstila neznámá žena. Třiaosmdesátiletá paní z Valašského Meziříčí postrádá po její návštěvě více než 60 tisíc korun. Včera o tom informovala policie.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ve Valašském Meziříčí v místní části Podlesí uslyšela třiaosmdesátiletá žena klepání na okno. Uviděla ženu, která ji vyzvala, aby šla za ní. „Seniorka poslechla a šla otevřít,“ uvedl mluvčí vsetínské policie Vladislav Malcharczik k případu, který se stal v pátek dopoledne.

Příchozí žena uvedla, že potřebuje vyřešit přeplatky za obědy, které stařenka odebírá, a potřebuje se taky podívat, jak bydlí. Domácí ji vpustila domů.

„V kuchyni si potom návštěvnice vyžádala občanku a tisícovku. Seniorka vytáhla z uschované obálky tisícikorunu a i s občankou je ukázala. Potom obě prošly bytem a asi po deseti minutách návštěvnice odešla. Po odchodu seniorka zjistila, že její obálka s penězi zmizela. Měla tam šedesát tisícikorun a tři dvoustovky,“ uvedl mluvčí.

Žena v černém

Příchozí žena byla asi 175 cm vysoká, střední postavy, světlé pleti. Byla oblečená celá v černém, na nohou černé kozačky po kolena, černé kalhoty, černý kabát do pasu, černé pletené rukavice a černou pletenou čepici se kšiltem.

Mluvila česky bez přízvuku a bylo jí asi pětatřicet let. Dále kriminalisté zjistili, že u domu stálo tmavě zelené osobní auto, pravděpodobně verze kombi.

Pachatelce hrozí za trestný čin krádež až pětileté vězení.

Velká část podvodníků a zlodějů si vybírá za své oběti právě seniory. Legend, kterých využívají, aby se dostali k penězům, je mnoho. „Zásadním pravidlem v komunikaci s cizími lidmi u bytových dveří je nevpouštět tyto do svého bytu či domu. Při jakémkoli podezření využít linky 158 k podání informací či oznámení,” dodal Vladislav Malcharczik.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám