Hlavní obsah

Lupiči v Praze se vydávali za kriminálku a manželům odnesli historické zbraně za milión

– Praha

Desítky zbraní a desítky tisíc korun si odnesli dosud neznámí lupiči z bytu staršího páru v Praze. Manželé svázali a vyhrožovali jim pistolí. Škoda byla vyčíslena na více než milión korun.

Foto: Policie ČR

Podoba jednoho z lupičů

Článek

Přepadení se odehrálo v Kostelní ulici 9. září, kriminalistům se dvojici zatím nepodařilo najít, a tak se obrátili na veřejnost.

Lupiči zaklepali na dveře bytu kolem desáté hodiny a představili se jako kriminalisté, proto jim žena otevřela. Jakmile byli na chodbě, vytáhl jeden z nich pistoli a ženu svázal. Posléze si vzali kukly a svázali také jejího manžela, který ležel v pokoji.

„Po zhruba dvouhodinovém prohledávání si z bytu odnesli několika desítek tisíc korun a 31 starožitných zbraní v hodnotě přes jeden milión korun,“ řekla v sobotu mluvčí policie Iveta Martínková.

Foto: Policie ČR

Některé z uloupených zbraní

Detektivové sestavili podobu jednoho z lupičů a mají k dispozici také fotografie zbraní, které si lze prohlédnout na webu policie.

První z mužů, jehož identikit policie sestavila, je ve věku mezi 40 až 50 lety a má zhruba 185 centimetrů vysokou sportovní postavu. Má šedivé mírně zvlněné vlasy v délce ke krku a šedivou prořídlou bradku. Muž hovořil česky bez přízvuku či vady řeči.

Druhý z mužů je ve věku mezi 30 až 40 lety. Na očích měl dioptrické brýle se silnějšími obroučkami. Hovořil ukrajinsky, rusky nebo polsky.

„Majitel zbraní v této souvislosti nabídl finanční odměnu ve výši padesáti tisíc korun tomu, kdo poskytne poznatky jednoznačně vedoucí k vypátrání pachatelů a odcizených zbraní,“ uzavřela Martínková.

Reklama

Výběr článků

Načítám