Hlavní obsah

Chodec bez reflexních prvků šel uprostřed silnice, smetl ho náklaďák

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Čtyřicetiletý muž zemřel v noci na pátek ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku poté, co jej srazilo nákladní auto. Chodec šel prostředkem silnice a na sobě měl tmavé oblečení, řidič auta na něj nestačil včas zareagovat.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala na silnici I/35 v prostoru za kruhovým objezdem u obchodního centra.

„Při jízdě ve směru na Hustopeče nad Bečvou nestačil jednašedesátiletý řidič vozidla Renault s návěsem reagovat na chodce jdoucího ve stejném směru a došlo ke střetu. Muž na místě zemřel,“ informoval mluvčí vsetínské policie Vladislav Malcharczik.

U řidiče náklaďáku policisté nezjistili alkohol. K vyšetřování přizvali kriminalisté i soudního znalce, na případu dále pracují. „Chodec se pohyboval uprostřed jízdního pruhu v tmavém oblečení a bez osvětlení,“ konstatoval Malcharczik.

Zraněná 18letá dívka

Další kolize mezi automobilem a chodcem se odehrála v pátek před šestou hodinou ráno ve Vsetíně.

„Na přechodu pro chodce na ulici Smetanova u mostu přes řeku přecházela osmnáctiletá žena ze Vsetína. Jednašedesátiletý řidič chodkyni přicházející z jeho levé strany přehlédl a došlo ke střetu. Žena byla s lehkým zraněním převezena do nemocnice,“ řekl Malcharczik.

Obě dopravní nehody se staly v době snížené viditelnosti. „I když povinnost nosit reflexní prvky v tuto dobu platí na komunikacích mimo obec, doporučujeme chodcům užití těchto prvků i ve městech a vesnicích,“ uzavřel Malcharczik.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám