Hlavní obsah

V pražské loděnici našli mrtvého 22letého reprezentanta ve veslování Plocka

Praha
Aktualizováno

Českého reprezentanta ve veslování, 22letého Michala Plocka našli v pondělí mrtvého v pražské loděnici Dukla. Oznámil to v úterý Český veslařský svaz. Příčina úmrtí není zatím známa, případ vyšetřuje policie.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Michal Plocek na snímku z 5. června

Článek

„Policisté vyjeli včera na Císařskou louku, kde byl nalezen mrtvý muž. Přivolaný lékař nezjistil na místě cizí zavinění smrti. Více k případu sdělovat nebudeme,“ řekla Novinkám mluvčí policie Iveta Martínková.

„Vynikající reprezentant Michal Plocek, špičkový světový skifař, byl v pondělí večer nalezen v loděnici Dukly Praha bez známek života,“ uvedl na webové stránce svaz.

Plocek byl považován za nástupce olympijského medailisty a mistra světa Ondřeje Synka. V minulé sezóně závodil společně s Matyášem Klangem na dvojskifu a neúspěšně se pokoušeli postoupit na olympijské hry v Riu. V dodatečné kvalifikaci v Lucernu obsadili první nepostupové místo.

Foto: Profimedia.cz

Skifař Michal Plocek na fotografii z června 2016

Skifařský juniorský mistr Evropy i světa z roku 2012 měl také mistrovský titul na skifu z roku 2014 na světovém šampionátu veslařů do 23 let ve Varese. Letos se ve stejné disciplíně stal akademickým mistrem světa. Před nedávnem získal v Monaku jako člen posádky čtyřky s kormidelníkem Michal Plocek, Vojtěch Řimák, Adam Štěrbák, Matyáš Klang s Radkem Šumou titul mistra světa v příbřežním veslování.

Plocek však získal i mnoho dalších ocenění. Bronz na světovém poháru v roce 2015, třetí místo na letošním mistrovství světa do 23 let nebo čtvrté místo mezi elitními skifaři na Světovém poháru v Poznani.

„V osobním životě byl Michal citlivý a milý kluk, který nikterak neskrýval svou ctižádostivost dosáhnout co nejlepších sportovních výsledků,“ uzavřel Český svaz veslování.

Reklama

Výběr článků

Načítám