Hlavní obsah

Muž z Vimperku chtěl zmrzačit bohatého Němce, aby po něm mohl dědit

Právo, vtk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Dvanáct let vězení hrozí za přípravu trestného činu ublížení na zdraví třiatřicetiletému muži z Vimperku. Ten chtěl podle spisu nejprve zabít šestasedmdesátiletého přítele z Německa, aby po něm mohl dědit. Pak si to rozmyslel a podle policie chtěl seniora zmrzačit tak, aby se pak o něj mohl starat a měl tak zajištěný slušný příjem.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Senior je vlastníkem několika nemovitostí v Evropě, řekla Právu mluvčí jihomoravské policie Andrea Cejnková.

Muž pro důchodce v minulosti pracoval. V plánu měl podle kriminalistů zmrzačit jej tak, aby zámožný německý důchodce zůstal připoutaný na invalidní vozík a odkázaný na cizí péči.

Dvojice se seznámila před lety. Muž z Vimperku mu pomáhal s údržbou nemovitostí a také mu dělal řidiče. Pak ale musel nastoupit kvůli trestné činnosti z minulosti do vězení.

„Tam se mu zrodil v hlavě ohavný nápad, že seniora zavraždí a bude po něm dědit,“ uvedla mluvčí. To ale zadržený následně přehodnotil. Rozhodl se, že seniorovi ublíží natolik, aby byl nemohoucí.

„Díky operativní práci kriminalistů se podařilo útok zmařit. Zadržený se k přípravě skutku přiznal,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám