Hlavní obsah

Kameníka zavalil kvádr zpod kříže, na místě zemřel

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž

Přímo pod křížem u kostela zemřel šestašedesátiletý kameník ve středu v Míškovicích na Kroměřížsku. Podle místních lidí se na muže z nedaleké obce Hostišová svalil těžký kvádr, který byl součástí kříže.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K tragické události došlo během oprav kostela, na kterých se podílelo více lidí. Kameník zřejmě kontroloval stav kříže a jeho podstavce. Kvádr, který mohl vážit několik metráků, se uvolnil a zavalil kameníka právě v okamžiku, kdy si ho muž zblízka prohlížel. Ostatní lidé, kteří u kostela také pracovali, už nešťastníkovi nemohli pomoci, podlehl na místě.

„K případu s ohledem na rodinu a další souvislosti nemůžeme podávat informace,“ řekla mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

„Mohu pouze potvrdit, že policie zjišťuje, zda lze vyloučit cizí zavinění nebo podíl jiné osoby, a zda a jakým způsobem nebyla porušena pravidla bezpečnosti při práci,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám