Hlavní obsah

Řidič zaparkoval uprostřed „Kulaťáku”. Police zveřejnila záběry ze zákroku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie v pátek zveřejnila podrobnosti ke čtvrtečnímu zásahu na Vítězném náměstí v pražských Dejvicích, kde řidič vjel na travnatou část kruhového objezdu. Muž je podezřelý, že řídil pod vlivem drog, to však potvrdí nebo vyvrátí až výsledky testu krve.

Muž zaparkoval přímo uprostřed „kulaťáku“Video: Policie ČR

 
Článek

Oznámení dostala policie před půl jedenáctou dopoledne. Na kamerovém záznamu, který policie zveřejnila, je vidět tmavý volkswagen na travnaté ploše, v němž sedí řidič a v ruce drží telefon.

K vozu přichází nejprve jeden a pak druhý policista. Na řidiče mluví, pak otevřou dveře, muž však stále sedí uvnitř. „S policisty od počátku nespolupracoval a na opakované výzvy odmítal vystoupit z vozidla,“ popsala policejní mluvčí Iveta Martínková.

V plynové pistoli nebyly náboje 

Policisté si také všimli, že na sedadle spolujezdce leží zbraň. Tu jeden z nich během rozhovoru s řidičem sebral. Policie k tomu poznamenala, že zbraň byla plynová pistole bez nábojů.

Když muž nereaguje na výzvy, jeden z policistů ho násilím vytáhne z auta, pak na něj i s kolegou kleknou a nasadí mu pouta.

„Devětadvacetiletý muž na místě odmítl test na drogy a později se podrobil alespoň zkoušce na alkohol, která byla negativní. Z řidičova chování však policisté pojali podezření, že je zřejmě pod vlivem nějaké omamné nebo psychotropní látky, a proto ho převezli na lékařské vyšetření, kde se podrobil odběru krve,“ popsala Martínková.

BEZ KOMENTÁŘE: Na kruhovém objezdu v Dejvicích vjel řidič na trávníkVideo: Novinky

Policisté pak muže převezli na policejní služebnu, kde mu zadrželi řidičský průkaz.

„Muž je podezřelý z řízení pod vlivem návykové látky, ovšem pro další vývoj budou důležité až výsledky krve. Muž je navíc podezřelý i z přestupku neuposlechnutí výzvy úřední osoby a policisty bude zajímat i to, zda na travnatém kruhovém objezdu nevznikla škoda. Odstavené vozidlo bylo za asistence městské policie z kruhového objezdu odtaženo,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám