Hlavní obsah

Otec za hlídání dětí platil pervitinem

Právo, zaš

Chcete pervitin? Tak mi pohlídejte děti. I za takové služby byl schopný vyměnit drogu 55letý dealer z Domažlicka. Neunikl však policii, která ho v listopadu zadržela. Teď na svůj trest čeká ve vazbě, informovala v pátek policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Otci nezletilých dětí hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Zdaleka se totiž nejednalo o ojedinělý případ. Podle kriminalistů muž s drogou obchodoval v západočeské Kdyni delší dobu - minimálně od loňského března až do letošního listopadu.

„V nejméně třiaosmdesáti případech drogu prodal, dal zadarmo za hlídání dětí nebo ji vyměnil za kosmetiku. Své milence pak drogu poskytoval zadarmo,“ řekla Právu Brožová.

Během domovní prohlídky navíc policisté našli několik tablet léku s pseudoefedrinem, který je potřebný k výrobě pervitinu. Muž ale drogu nevařil. Podle vyšetřovatelů si ji obstarával jinde a až poté ji předával dalším zákazníkům.

„Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soudce návrh státního zástupce akceptoval,“ uzavřela Brožová.

Reklama

Výběr článků

Načítám