Hlavní obsah

Opilý řidič po nehodě vystoupil a upadl na dálnici. Auto srazilo chodce, slyšeli záchranáři

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na dálnici D5 u Bavoryně na Berounsku naboural v úterý večer opilý řidič do dopravní značky. Muž po nehodě vypadl vlivem opilosti ven z vozu. To zmátlo kolemjedoucí řidiče, kteří volali záchranáře s tím, že auto na dálnici srazilo chodce.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda osobního vozu na D5 u BavoryněVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala na 28. kilometru dálnice D5, ve směru na Prahu.

„Řidič osobního vozu naboural do dopravní značky. Po nehodě pak na dálnici upadl na zem,” sdělila Novinkám policejní mluvčí Michaela Richterová.

Kolemjedoucí řidiči si nejprve mysleli, že auto na dálnici srazilo chodce. Přesně takovou informaci obdrželi hasiči i záchranáři s tím, že je chodec v bezvědomí.

„Na místo proto vzlétl vrtulník letecké záchranné služby, který se však posléze od nehody vracel zpět na základnu prázdný. Muže bez viditelných poranění převezla pozemní posádka ke kontrole do hořovické nemocnice,” řekla mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

Ještě před převozem do nemocnice se zjevně opilý muž podrobil dechové zkoušce.

„Dechová zkouška proběhla s pozitivním výsledkem. Dotyčný nadýchal více než 2 promile alkoholu,” doplnila Richterová.

Kvůli přistání vrtulníku byla dálnice ve směru na Prahu na několik desítek minut uzavřena. Poté policisté zprůjezdnili alespoň jeden jízdní pruh.

Přesné okolnosti nehody policisté vyšetřují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám