Hlavní obsah

Policie dopadla lékaře, který srazil studenta na přechodu a od nehody ujel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Kriminalisté dopadli řidiče, který v úterý ráno v Ostravě-Porubě srazil devatenáctiletého chodce a od nehody ujel. Řidič mladíkovi neposkytl první pomoc, přestože je profesí lékař a musel předpokládat, že mu mohl způsobit vážná zranění, uvedla policie.

Bezohledný řidič v Ostravě smetl mladíka na přechodu, s rozbitým autem ujelVideo: Policie ČR

 
Článek

„Ostravský policejní komisař po shromáždění důkazů zahájil trestní stíhání muže pro trestné činy těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku,“ sdělila policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Nehoda se stala v úterý po šesté hodině ráno na přechodu v ulici K Myslivně. Sražený mladík byl spolu s kamarádem na cestě do školy, kam se ale vrátí nejdříve za šest týdnů. Lékař, jenž studenta srazil, nejenže z místa nehody ujel, ale ještě nabourané auto kvapem odvezl do servisu. Patrně se snažil zahladit stopy.

„Policisté zajistili předmětný osobní vůz, který byl již dán k opravě do servisu, přičemž poškozené části byly už částečně demontovány,“ popsala Holčáková. V případě, že bude muž shledán vinným, hrozí mu až pět let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám