Hlavní obsah

Útočníci si udělali z mladého muže fackovacího panáka. Pak mu vzali peníze

– Brandýs nad Labem

Loupežným přepadením 23letého mladíka se od září zabývají středočeští kriminalisté. Tři muži ho obestoupili a po několika ranách ho oloupili o peněženku, ve které bylo pouhých 250 korun.

Foto: Policie ČR

Podezřelý z loupeže

Článek

Přepadení se odehrálo 9. září v Brandýse nad Labem na ulici U Nemocnice, v úterý o něm informovala mluvčí policie Eva Kropáčová a zároveň požádala o pomoc při pátrání.

Trojice si vybrala chvíli, kdy byl mladík sám. Dva útočníci ho drželi za předloktí, aby se nemohl bránit, a třetí chtěl mobil a peníze.

„Jelikož mu poškozený odmítl věci dát, několikrát ho udeřil pěstí do obličeje. Po několika ranách ho strhli násilím na zem a jeden z mužů mu vyndal ze zadní kapsy kraťasů peněženku,“ uvedla Kropáčová.

Z peněženky pak lupič sebral peníze a drobné rozházel po okolí, následně všichni utekli. Kriminalisté sestavili identikit muže, který stál po celou dobu proti mladíkovi.

„V případě, že víte, o koho se jedná, či víte, kde by se mohl pohybovat, neprodleně zavolejte na linku 158,“ požádala mluvčí a doplnila, že muž může být nebezpečný a lidé by se ho neměli pokoušet zadržet.

V případě dopadení hrozí pachatelům za trestný čin loupeže trest odnětí svobody až na deset let.

Reklama

Výběr článků

Načítám