Hlavní obsah

Podruhé za čtyři dny. Na střeše mateřské školy dělníci zase zapálili vosí hnízdo

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští hasiči po čtyřech dnech opět vyjeli k požáru střechy mateřské školky v Nuslích. Při její opravě tam dělníci zapálili část střešního materiálu a vosí hnízdo. Nikdo se nezranil a děti se po zásahu vrátily do tříd.

Foto: HZS Praha

Hasiči kontrolují ohniska ve střeše.

Článek

Hasiči byli do ulice Boleslavova přivoláni kolem desáté hodiny. Samotné plameny, stejně jako minulý čtvrtek, uhasili dělníci před jejich příjezdem.

Foto: HZS Praha

Hasiči při zásahu ve školce

„Na místo vyjely dvě jednotky hasičů ze stanic Centrála a Krč. Všichni lidé z mateřské školky byli evakuováni ještě před naším příjezdem. Hasiči prohlédli střechu pomocí termokamery a část střechy rozebrali,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Hořela pravděpodobně lepenka. Evakuováno bylo 57 lidí včetně 50 dětí.

Foto: HZS Praha

Hasiči při zásahu ve školce

„Malý požár opět způsobila firma, která pracuje na opravě střechy. Bylo to opět vosí hnízdo. Děti byly na krátký čas odvedeny z budovy. Provoz ve školce není přerušen,“ konstatoval mluvčí městské části Prahy 4, která je zřizovatelem školky, Jiří Bigas.

Doplnil, že řešení škody je zatím předčasná otázka. „V každém případě musí zhotovitel uvést vše do bezvadného stavu,” konstatoval Bigas.

Čtvrteční požár ve školce způsobil podle hasičů rovněž dělník, který střechu opravoval a zapálil vosí hnízdo. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám