Hlavní obsah

Doprava na jihu Prahy kolabuje, v Lochkovském tunelu shořel kamión

– Praha • Aktualizováno

Požár kamiónu s nákladem plastových lan uzavřel v pondělí ráno Lochkovský tunel na Pražském okruhu ve směru na dálnici D5. Plameny kamión zcela zničily, v současné době se likvidují následky požáru. Provoz je veden obousměrně v tunelu ve směru na D1. Doprava na okruhu a v okolí kolabuje.

BEZ KOMENTÁŘE: Kolony na Pražském okruhuVideo: Novinky

 
Článek

„Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo tubus ve směru na dálnici D1 obousměrně,” řekl Novinkám mluvčí firmy Jan Rýdl. Provoz v tubusu ve směru na D5 bude uzavřený ještě několik hodin.

Zda a v jakém rozsahu požár kamiónu poškodil tunel, si ŘSD zatím netroufá odhadovat. „Musíme zkontrolovat veškeré systémy. Nemohu zatím potvrdit, zda byl tunel poškozený či jak moc,“ doplnil Rýdl.

Foto: HZS Praha

Kamión v tunelu plameny zcela zničily

Podle něj zafungovaly velmi dobře bezpečnostní systémy v tunelu, které během několika vteřin, požár zaregistrovaly, zastavily provoz a přivolaly hasiče.

Podle mluvčího policie Jana Daňka doprava na Pražském okruhu kolabuje, stejně jako na Strakonické ulici, Barrandovském mostě a v okolí. Zcela ucpané jsou také ulice K Cementárně, Komořanská nebo Břežanské údolí. „Předpoklad otevření tunelu zatím neznáme,” doplnil mluvčí.

Foto: HZS Praha

Kamión v tunelu plameny zcela zničily

Hasiči dostali hlášení o požáru krátce po páté hodině ranní, vůz hořel ve směru od D1 na D5. Na místo vyrazily čtyři jednotky, které plameny dostaly pod kontrolu během půl hodiny.

„Hasiči hasili třemi vodními proudy, shořela kabina a půl návěsu, ve kterém řidič převážel PVC lana. K úniku kapalin nedošlo,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Foto: HZS Praha

Kamión v tunelu plameny zcela zničily

Příčina požáru není dosud známa, škoda byla vyčíslena na tři milióny korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám