Hlavní obsah

V Praze hořela střecha mateřské školky. Dělník na ní zapálil vosí hnízdo

Novinky, ok, jap
Praha
Aktualizováno

K požáru střechy mateřské školky v pražských Nuslích vyjeli ve čtvrtek ráno pražští hasiči. Evakuováno bylo celkem 57 lidí, nikomu se naštěstí nic nestalo. Požár způsobil podle hasičů dělník, který při práci zapálil vosí hnízdo.

Foto: HZS Praha

Hasiči při zásahu na střeše školky

Článek

Hořet začalo po osmé hodině v mateřské školce v Boleslavově ulici v Nuslích. K požáru vyjelo několik jednotek.

„Dělník, který opravoval střechu a plamenem přidělával lepenku, zapálil při této činnosti vosí hnízdo. Plameny, které vyšlehly, zvládl sám uhasit, ale protože si nebyl jistý, zda se oheň dále nešíří pod střechou, zavolal nás,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Podle ní bylo evakuováno 50 dětí a sedm zaměstnanců. Skryté ohniska hasiči nakonec nenašli, kvůli evakuaci byl ale vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

Foto: HZS Praha

Hasiči v mateřské školce

„Naštěstí nešlo o rozsáhlý požár. Při opravě střechy se vznítila krytina, ale oheň byl brzy zlikvidován. Škody zřejmě nejsou tak velké, aby neumožnily provoz v mateřské škole,” řekl Novinkám Jiří Bigas, mluvčí městské části Prahy 4, která je zřizovatelem školky.

Adamcová dodala, že hasiči škodu vyčíslili na 20 tisíc korun. Pracovnice školky Novinkám řekla, že děti se kolem půl desáté vrátily zpět do budovy a jsou v pořádku.

Reklama

Výběr článků

Načítám