Hlavní obsah

Chtěla převychovat agresivního psa, ten jí pokousal vnuka a utekl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolov
Aktualizováno

Stafordšírský bulteriér napadl v úterý podle policie dvouletého chlapce na Sokolovsku, dítě utrpělo vážné poranění a muselo být vrtulníkem převezeno do nemocnice. Psa si majitelka vzala asi před půl rokem poté, co v televizi viděla, že se pro něj hledá majitel. Pes však už v minulosti zaútočil na dvě děti.

Foto: Policie ČR

Pes, který pokousal dítě a utekl.

Článek

Pes vnuka majitelky napadl odpoledne v Habartově v místní části Kluč. Dítě utrpělo zranění v obličeji, pes však utekl a policisté po něm pátrají.

„Pes je černý a asi 50 centimetrů vysoký. Poslední zatím neověřená zpráva je, že podobného psa srazilo auto u jezera Medard. Zvíře však i přesto uteklo směrem na Svatavu,“ řekla Novinkám mluvčí policie Kateřina Böhmová.

Podle ní ho hledá psovod, informováni byli myslivci a také lidé v přilehlých obcích rozhlasem. Podle mluvčí je pes nebezpečný a může znovu zaútočit.

Majitelka se psa ujala před půl rokem, když viděla v televizi, že se pro něj hledá majitel. Věděla přitom, že přibližně před devíti měsíci zaútočil a zranil dvě děti předchozího majitele.

„Případem se zabýváme, zatím nepadlo žádné obvinění,“ dodala mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám