Hlavní obsah

Vydíráním nutil bývalou milenku k sexu a úklidu

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blansko

Obvinění z vydírání a znásilnění si v těchto dnech vyslechl osmašedesátiletý muž, který měl vyvíjet nátlak na svou bývalou milenku. S tou se scházel dlouhé roky, jenže před dvěma lety se v jejich mileneckém vztahu objevily vážné trhliny. Muž nechtěl přijít o své potěšení a někdejší milenku začal vydírat, aby mu byla po vůli. Dokonce ji donutil, aby se k tomu zavázala ve smlouvě.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

„V dohodě se zavázala k pravidelným víkendovým domácím pracím na jeho chatě poblíž Blanska. Vedle nich pak měla ve vymezené době poskytovat přesně popsané sexuální služby. Muž jí text dohody nadiktoval, a když se ostýchala, vyhrůžkami ji k sepsání donutil,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Když se žena zdráhala plnit některá ustanovení jejich dohody, muž vyhrožoval tím, že zveřejní detaily z jejich sexuálního života, které rozešle na všechny strany. K vynucení poslušnosti se prý muž neštítil sáhnout ani k násilí.

„Na začátku letošního roku, kdy pod nátlakem sepsané smlouvě skončila platnost, žena dostala odvahu a všechno oznámila. Při domovní prohlídce v příbytku násilníka pak policisté našli vedle usvědčujících písemností a dalších důkazů také maketu ručního granátu a na zahrádce několik rostlin konopí,“ dodal Malášek.

Reklama

Výběr článků

Načítám