Hlavní obsah

Objednal si přes Facebook vraždu pasáka, odsedí si šest let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Za přípravu vraždy svého pasáka půjde homosexuální prostitut Michal Babka na šest let do vězení. V úterý o tom rozhodl pražský vrchní soud, který zamítl mužovo odvolání a potvrdil tak rozsudek Městského soudu v Praze. Verdikt tedy nabyl právní moci.

BEZ KOMENTÁŘE: Příchod Michala Babky do soudní síně. Archivní videoVideo: Marek Bádal, Novinky

 
Článek

„Vina obžalovaného byla jasně prokázána, jednoznačně o tom svědčí provedené důkazy,” uvedl předseda senátu Martin Zelenka. Naznačil, že by podle něj byl na místě tvrdší trest, žalobkyně se ale proti původnímu rozsudku neodvolala, proto nemohl být soud přísnější.

Vraždu začal Babka plánovat loni v srpnu, kdy byl s jinými mladými prostituty v cizině za zákazníky. Pasák domlouval klienty z Prahy za provizi a žádal po prostitutech další peníze. Vztahy mezi muži byly dlouhodobě napjaté. Po nějaké době začal Babka hovořit o tom, že pasáka „musí zničit, respektive nechat zabít, že si tady nezaslouží být“.

Odsouzený: Nechtěl jsem ho zabít

Obrátil se proto na devatenáctiletého kolegu, který s ním byl ve Švýcarsku, aby sehnal někoho, kdo by to dokázal. Jinak by si prý na to „sehnal negry z Prahy, kteří mu vozili kokain”.

Pod záminkou přípravy vraždy mladík odjel do Prahy, kde ohroženého muže informoval. Společně vše nahlásili na policii. Jako důkazy doložili kopii facebookové komunikace, kde Babka potvrdil, že na usmrcení muže trvá, a nahrávku telefonátu, ve které mu za vraždu přislíbil 20 až 30 tisíc korun.

Před soudem se Babka hájil tím, že to nemyslel vážně. Pasák se mu prý mstí kvůli tomu, že s ním chtěl ukončit spolupráci. „Trvám na své nevině, nikoho jsem zabít nechtěl,” řekl v úterý soudu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám