Hlavní obsah

Proražené pneumatiky ujíždějícího Rumuna nezastavily, nehoda však ano

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov

Škodu za téměř dvě stě tisíc korun způsobil při své zběsilé jízdě o víkendu opilý devatenáctiletý Rumun, který řídil BMW na Českokrumlovsku. Nezastavila ho ani rozkopaná silnice u Nažidel, před hlídkou ujížděl i na prázdných pneumatikách. Cestou smetl několik stojících aut.

BEZ KOMENTÁŘE: Proražené pneumatiky ujíždějícího Rumuna nezastavilyVideo: Policie ČR

 
Článek

Právo o divoké honičce informoval mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura s tím, že vozidla BMW 530 si všimla hlídka kaplických policistů v sobotu v 01.40, když jel u lomu v protisměru. Policisté chtěli řidiče zastavit, ten však nereagoval a ujížděl z obce směrem na Skoronice a Dolní Dvořiště.

Po celou dobu přejížděl ze strany na stranu, několikrát porazil dopravní značení. Poté pokračoval dál směrem k hranicím, kde na opravovaném úseku I/3 u sjezdu za obcí Skoronice (u Nažidel) projel mezi stojícími auty. Přitom poškodil tři automobily a jel dále na Dolní Dvořiště.

„Řidič vozidla během jízdy prorazil pneumatiky na přední nápravě, což ho však nikterak nepřibrzdilo a s mírnými obtížemi jel až cca 500 metrů za Skoronicemi, kde dostal smyk a havaroval do příkopu,“ popsal Bajcura.

Zdůraznil, že ho policisté nakonec zadrželi za pomoci donucovacích prostředků.

„Následně zjistili, že devatenáctiletý muž cizí státní příslušnosti není vlastníkem řidičského oprávnění. Dechová zkouška u něj ukázala téměř 1,7 promile,“ doplnil Bajcura s tím, že řidič způsobil škodu za 172 tisíc korun. Nyní mu hrozí kromě trestu za ohrožení pod vlivem návykové látky i vyhoštění.

Reklama

Výběr článků

Načítám