Hlavní obsah

Požár na bohumínském nádraží způsobila technická závada, uzavřela vyšetřování policie

Právo, hon
Bohumín

Policie po sedmi měsících ukončila vyšetřování rozsáhlého požáru, který letos v únoru zachvátil na třech místech technické zázemí bohumínského železničního nádraží a na dlouhou dobu vyřadil z provozu celou stanici a řadu železničních přejezdů ve městě. Oheň podle policie způsobila technická závada, informovala mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár na nádraží v Bohumíně

Článek

„Z prověřování vyplývá, že příčinou požárů byla technická porucha na trakčním kabelovém vedení. Důkladným prověřováním nebyly zjištěny stopy po cizím úmyslném zásahu do elektro rozvodů. Rovněž nebylo zjištěno porušení předpisů pro provoz elektrických zařízení,“ shrnula mluvčí policie závěry znalců a kriminalistů.

„Pokud bychom měli být konkrétnější, došlo k průrazu u elektrické izolace trakčního kabelového vedení. Znalci nemohli vyloučit i vliv vibrací, které se mohly vytvářet kvůli projíždějícím vlakům,“ vysvětlila mluvčí.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Následky nočního požáru v Bohumíně

Policie případ prověřovala pro podezření z přečinu obecné ohrožení z nedbalosti. Vzhledem ke zjištěnému stavu bylo prověřování odloženo.

Požár nastal letos 10. února v budově ústředního stavědla v technologické místnosti označené jako relovna. Následkem požáru skříně s relé došlo k vyřazení provozu vlakové dopravy v železniční stanici Bohumín a vyřazení nejméně sedmi železničních přejezdů.

„Vyčíslená škoda poškozením dotčených firem a společností přesáhla 107 miliónů korun,“ shrnula policie své závěry.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám